Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2018 18:56:37 - KamilDánský

sjednocená společnost

Pořád se mluví o rozdělené společnosti a o nutnosti ji sjednocovat, ale když vidím, co se děje mezi katolíky, od kterých bych za a) očekával apolitičnost a za b) že se nebudou zaobírat malichernými spory. Církev u nás nemá velké zastoupení, to je fakt a jestli se těch pár lidí není schopno dohodnout, tak co čekat od většiny? Nemyslíte, že ,,jednotná" společnost je iluze a je třeba si to přiznat? Je ale třeba dbát na to, aby to nezašlo moc daleko a konflikty ve společnosti nepřerostly v něco většího než jen výměnu názoru

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2018 21:47:54 - Mgr. Daniel Herman
Pane Dánský,
jak jsem psal již v předchozí odpovědi, o této věci jsem informován pouze z médií. Není mi známo nic bližšího. Na jednu stranu je trendem mediální společnosti, v níž žijeme, že se lidé neostýchají veřejně vyjádřit své názory na záležitosti, které pokládají za důležité. Na straně druhé si nemyslím, že by Apoštolský stolec zrovna preferoval takovouto formu komunikace.
Jednotná společnost ve smyslu nějaké uniformity by jistě nebyla zdravá. Kultivovaná forma diskuse je naopak prospěšná. Hluboké rozdělení však také neprospívá. I zde platí: Zlatá střední cesta.