Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2018 22:08:30 - Damph

Přehlasování v EU

Tvrdíte že pokud premiér a ministr vnitra nedojednají v otázce Dublinu 4 pro ČR přijatelné podmínky tak to budou nemehla a měli by být odvoláni. Proč tedy nebyli odvoláni ti kteří nevyjednali tehdy nic lepšího v otázce migračních kvót? Skutečně je to vždy chyba těchto osob, není to tak že podmínky musí být stejné pro všechny státy? Opravdu to funguje tak že žádný stát v EU nemusí přijmout rozhodnutí přijaté většinou států (přehlasování), a může si přijmout své předem pro sebe vyjednané výhodnější podmínky?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.02.2018 15:56:35 - Tomáš Zdechovský
 Vážený pane Černochu,dnes už sedí ve vládě jiní lidé, než v době, kdy se o kvótách jednalo. Podmínky musí být samozřejmě stejné a schválená legislativa je závazná, nicméně při jejím vytváření se může přihlédnout ke stanoviskům jednotlivých zemí, pokud jsou jejich představitelé schopní přesvědčit ostatní, tj. najít si dost spojenců k tomu, aby mohli prosadit vlastní návrhy. S pozdravemTomáš Zdechovský