Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2018 15:55:35 - venosF

Peníze na prvním místě

Dobrý den, omílaným argumentem o referendu o EU, je, že lidé nevědí, že by ekonomicky tratili. Ale co když to lidé ví a přesto chtějí vystoupit.? EU není přece jenom o penězích ale i hodnotách. Nemůžete lidem přece zazlívat, že v EU vidí neomarxistický moloch. I v roce 1918 mohly padat argumenty, že zrušením R-U ekonomicky tratíme a částečně to byla pravda.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.02.2018 18:11:44 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den,opravdu nevím, zda si všichni ti, kteří jsou pro vystoupení z EU, uvědomují jeho pravděpodobné důsledky a jsou ochotní zastávat takové postoje i za cenu, že třeba i oni sami přijdou v důsledku odchodu z EU o práci a obtížně budou hledat jinou.
Protože je konkurence větší, než kdy jindy, zvláště mezinárodně působící firmy chtějí mít co nejméně bariér pro obchodování, což by bylo při ztrátě členství v EU obrovským problémem a firmy by odešly jinam. Odhady mluví o tom, že kvůli "czexitu" by práci ztratilo několik stovek tisíc lidí. 
Jinak existenci různých krajně levicových hlasů v rámci EU nepopírám a sám proti nim vystupuji jak nejvíce to jen jde. Odchod by nic neřešil, je třeba hledat způsoby, jak současné nedostatky EU napravovat. S pozdravemTomáš Zdechovský