Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2018 14:40:01 - vile

Kolaborace s islámem?

Podle serveru aktualne.cz je Hamáček (nový leader ČSSD) zastánce islámu. Konkrétní titulek: "Šéf Sněmovny Hamáček brání islám: Pro lidstvo je důležitý".
Není vám líto, co jste dokázali s patrně nejstarší českou stranou udělat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2018 6:19:29 - Ing. Antonín Seďa
Pro sociální demokracii je historicky důležité bránit hodnoty lidstva, jako jsou svoboda, demokracie, solidarita a spravedlnost. Pokud někdo, včetně předsedy Hamáčka, brání svobodu vyznání a zároveň odsuzuje teror v jakékoliv podobě, pak vůbec nevidím žádný problém. To, že političtí odpůrci či lidé, kteří nepřejí ČSSD, budou hledat na každém funkcionáři vši, to jsme si již zvykli. Nicméně tyto, jak říká A.Babiš "účelovky" jsou hodně pod úroveň demokraticky smýšlejícího člověka. Pokud člověk chce politik dělat zahraniční politiku, pak se musí scházet s rozličnými představiteli rozličných vyznání. Selektovat tyto jedince znamená příklon k nacionalismu a fašismu. Tohle žádný sociální demokrat nedělá a dělat by neměl. To ovšem neznamená, že nebude odsuzovat trestné činy, kriminální delikty či terorismus, jako takový. A pokud se objektivně podíváme na historické konotace, pak zjistíme, že nejen židovství a křesťanství přineslo pozitivní vývoj lidstva. Ale, že i islám přinesl v těchto zemích pozitivní vývoj. To, že někdo zneužívá "ismus" k politickým účelům přece známe i z Evropy. Stačí si vzpomenout na příčiny  třicetileté války či Irskou republikánskou armádu v Severním Irsku. Opravdu nelze paušalizovat.