Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.02.2018 11:20:22 - bokke

cenzura

Dobrý den, v České republice byla oficiálně spuštěna cenzura za asistence slovenského neziskového sektoru. Freemaily Zdeňka Bakaly zrušily blokaci Parlamentních listů, ale emaily se zmínkami o Aeronetu a dalších serverech nadále potichu mizí (nově už i prý Aeronetu zrušily blokaci).
ČD Telematika zahájila cenzuru AC24, přes jejich DNS servery se nikdo na alternativní server už nedostane!
Facebook právě zablokoval stránku Aeronetu kvůli sérii posledních článků o cenzuře emailů v České republice na freemailech Zdeňka Bakaly!

Tomuhle říkáte demokracie? Víte, že čtení emailu a jeho zahození podle toho, co je v něm napsáno, je trestným činem podle §182 Tr. Z.? Co na to říkáté?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2018 17:54:25 - Ing. Antonín Seďa
 Obecně si myslím,, že omezování svobody slova by v demokratické společnosti nemělo být. Zároveň však je nutno mít takové možnosti, aby svoboda jednoho občana nenarušovala svobodu občana jiného. V současné době je možností, jak získat adekvátní informace, velmi mnoho. Takže pokud orgány činné v trestním řízení či bezpečnostní složky usoudí, že web či nějaké médium ohrožuje naši demokracii, pak by měly zasáhnout. Přece nelze tolerovat porušování zákonů České republiky či ohrožení naší bezpečnosti. Souhlasím, že hranice porušování či neporušování je velmi úzká. A jak víme, mnozí demokracii nejen využívají, ale i zneužívají. A je také si nutno uvědomit, že bezpečnostní složky či zpravodajské služby mají za úkol zajistit bezpečnost občanů. Takže je třeba vyvažovat a hlavně kontrolovat, zda se "cenzura" nezneužívá v politickém boji. Otázka trestného zákoníku a trestného činu podle § 182 je spíše otázkou na ministra spravedlnosti, soudce a zejména zákonodárce. Důležité je i jeho uplatňování v praxi.