Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2012 9:27:29 - Tomáš Jarolím

Vaše otázka je irelevantní

Dobrý den paní hejtmanko. Rád bych věděl, zda přijmete osobní zodpovědnost ve vedení kraje za stav evropských dotací v kraji popřípadě za to, že jsou tunelovány. Zejména, pokud vedení kraje je totožné s vedením ROPu. Děkuji za odpověď... T. Jarolím

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.09.2012 11:38:24 - Jana Vaňhová
Vážený pane Jarolíme,

rozumím tomu, že svojí manipulativní a sugestivní otázkou chce odklonit pozornost od skutečnosti, že strana, jejímž jste krajským lídrem, tedy Věci veřejné, nemá odvahu po svých úplatkářských excesech přesvědčovat voliče v Ústeckém kraji pod svým původním názvem, ale bude se ucházet o hlasy tak trochu nečestně jako strana Nespokojených občanů. To zní dnes lépe než zprofanovaná značka Věci veřejné.

Jako kandidát do krajského zastupitelstva jistě víte, že krajské úřady vystupují směrem k regionálním operačním programům v roli žadatelů o přidělení dotace, a to zejména na opravy silnic, škol nebo domovů důchodců. Dále je zákonem zakotveno, že ve výborech regionálních rad zasedají zastupitelé jednotlivých krajů, jejichž rolí je vyhlašovat jednotlivé výzvy a schvalovat projekty, které prošly hodnocením nezávislých hodnotitelů, ovšem bez možnosti členů výboru do těchto hodnocení zasahovat. Systém kontrol, hodnocení a auditu vznikal již v období mezi roky 2005 a 2007 na Ministerstvu financí ČR a následně jej schvalovala Evropská komise. Pokud dnes někdo hovoří o systémových nedostatcích v regionálních operačních programech, předpokládala bych, že bude volat k zodpovědnosti příslušné ministerstvo. Nemám žádné informace o tom, že by kdokoli předložil jasné důkazy o zneužívání dotací Ústeckým krajem či neplnění zákonných povinností ze strany výboru regionální rady, jehož jsem členkou. Vaše otázka je tedy irelevantní.