Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2018 20:25:58 - Alexander H.

Dnes napadá Turecko Sýrii, příště Řecko a NATO mlčí? EU mlčí? Politici OSN mlčí? Demokracie mlčí....

Dobrý den,
všiml jste si také mlčení představitelů EU, NATA, OSN ohledně napadení Turecka Sýrie? Dnes Sýrie, příště Řecko a všichni budeme mlčet????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.03.2018 6:44:56 - Ing. Antonín Seďa
 Turecko se účastnilo v Sýrii bojů proti ISIL. Nicméně základním důvodem jejich aktivity v tomto a nejen v tomto regionu, je obava z možného sjednocení Kurdů. Kurdové se aktivně účastnili bojů proti teroristické organizaci IS, A to nejen v severní Sýrii, ale i v Iráku. Jak víte, podle platných zákonů považuje Turecko úsilí o nezávislost Kurdů za protiprávní a Kurdy, kteří o to usilují, považují Turci za teroristy. Mediálně se opravdu zdá, že OSN či NATO mlčí. Po pravdě řečeno, problém Blízkého a Středního Východu je velmi složitý. Nejen Turecko, ale i USA, Rusko či Irán a Izrael tam hrají své mocenské a politické hry a je velmi těžké definovat, kdy mezinárodní pomoc je již agresí. Ale souhlasím s názorem, že pokud je tato agrese namířena proti nějaké skupině obyvatel, v tomto případě proti Kurdům, tak by mělo mezinárodní společenství zakročit. Ale všichni víme, že například OSN je organizací, která je znehybněna patem velmocí, které mají právo veta. Osobně si nemyslím, že vy Turecko zaútočilo na svého partnera z NATO. Proč mlčí evropští a světoví politici je otázkou na ně.