Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2018 15:05:37 - Bea S.

Zdravotní a sociální pojištění

Jak je možné, že stát platí pojištění za někoho, kdo je nezaměstaný, i když si vydělává (například pronajímá byty)? A proč jako matka na mateřské (bývalá živnostnice) musím pojištění platit, i když si nebudu vydělávat a budu muset vyžít z almužny od státu? Kde je spravedlnost? A to se ani neptám, kde je podpora rodin.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2018 11:26:39 - Mgr. Jana Pastuchová
Dobrý den,bohužel Vám na toto nemohu jednoznačně odpovědět,  protože nemám všechny potřebné informace. Záleží na konkrétní situaci každého člověka. Jaké pojištění na mateřské platíte? Nemusíte platit nic. Zdravotní pojištění za Vás hradí stát. To samé v případě pobírání rodičovského příspěvku. Pojistné na sociální zabezpečení nemusíte odvádět, pokud pečujete o dítě, a to do jeho 4 let. Nebo se tu bavíme o něčem jiném? Pokud si nejste jistá, prosím zkuste zavolat či zajít osobně na zdravotní pojišťovnu a ČSSZ, tak by Vám měli poradit nejlépe.
Smysluplná podpora rodin je jistě veliké téma. Pevně věřím, že se nám v tomto volebním období podaří udělat takové kroky, které budou efektivní a rodiny je skutečně pocítí. Rodina je základ státu, to platilo, stále platí a platit bude.
S úctou,JP