Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2018 18:25:33 - Anče Kuba tajnej

To, že v Číně zavádějí encykliku papeže mnohem lépe, než v jiných zemích a že Čína je momentálně

nejlepším vykonavatelem, řekl papežův poradce biskup Marcel Sánchez Soronda a zveřejnil to mj. list Catholic Herald. O kolaboraci Vatikánu s Čínou píší zahraniční deníky (např. BBC), Steven W. Mosher - prezident Population Research Institute, který se zabývá lidskými právy v Číně, uvádí, že jednání vatikánské diplomacie bude katastrofou pro čínské katolíky. Proto nesouhlasím s vaším tvrzením, že jsou to spekulace.
To, že Vatikán nemá s komunistickou Čínou navázány ani diplomatické vztahy, ještě neznanená, že s ní nejedná. Co byste poradil čínským křesťanům, kteří se odmítají podřídit čínským prokomunistickým představeným a kteří se staví za biskupy, jenž nadále odmítají podřídit se čínskému režimu a žádají o neúspěšně azyl?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.03.2018 23:20:05 - Mgr. Daniel Herman
To, že Vatikán nemá s komunistickou Čínou navázány ani diplomatické vztahy, je fakt. Jednání je základem úspěchu vatikánské diplomacie. Papež Jan Pavel II.také jednal s polskou komunistickou vládou ve snaze pomoci jejímu svržení, což se podařilo.
Těm křesťanům, o kterých píšete, bych poradil vytrvat.