Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.03.2018 10:25:30 - sensey

Dobrý den

Vaše slova : "Jsem přesvědčený, že judaismus a křesťanství jsou dvě etapy téže duchovní cesty. " Ale jak s tímto výrokem srovnat slova Rabína Baruch Efrati, který věří, že Židé by se měli “radovat z toho, že Evropa platí za to, co udělala, aby nám po stovky let upírala naši identitu.” A chválí islám pro skromnost a úctu k Bohu. “S pomocí boží pohané přijmou zdravější život ve skromnosti a ne v pokryteckém křesťanství, které se tváří jako čisté, ale v zásadně je špinavé” ... “Nikdy neodpustíme evropským křesťanům vraždy milionů našich dětí, žen a starých lidí … Nejen v nedávném holocaustu, ale v po celé generace trvajícím procesu, který ukazuje všechny podoby pokryteckého křesťanství. “
Nebo je tahle zpráva fake news? Nějak mi ta Vaše zmínka o stejné duchovní cestě nesedí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2018 11:22:40 - Mgr. Daniel Herman
Vážený tazateli, jsem o tom, že judaismus a křesťanství jsou dvě etapy téže duchovní cesty, přesvědčený. Stačí číst Bibli. Samozřejmě existují i názory jiné. Já ten svůj nikomu nevnucuji.