Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.03.2018 22:05:11 - laco

Jste i Vy za to zodpovědný?

Podílel jste se Vy osobně na současném stavu armády České republiky, tak jak jej popisuje bývalý velitel tankové divize?
https://www.youtubecom/watch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.03.2018 6:07:33 - Ing. Antonín Seďa
 Každý kdo se věnuje politice, a to na jakékoliv úrovni, je svým dílem spoluodpovědný za současnou situaci. Co se týče armády, tak ano, věnoval jsem se armádě a jejím problémům 15 let, sice ne v rámci exekutivní činnosti, ale v rámci legislativy ano. Nicméně profesionalizace a reforma armády byla rozhodnuta ještě v době, kdy jsem v poslanecké sněmovně nebyl. Od té doby jsem se snažil, aby reforma pokračovala a byla dokončena, což se úplně nepovedlo. A za druhé, aby armádní zakázky byly transparentní a aby vojenské akvizice měly řád. Tomu jsem věnoval velké úsilí, ale také, přes všechny pozitiva,je stále co dohánět. To, co se myslím podařilo, byla úprava legislativy v rámci Výboru pro obranu, práce na Bezpečnostní strategii ČR a kontrolní činnost v rámci podvýborů.Pokud si uvědomíme, že armáda a samotný resort obrany prodělal největší transformaci po listopadu 1989, tak lze hodnotit tyto změny za pozitivní. Bývalý velitel tankové divize má částečně pravdu, ale je nutno si uvědomit, že nelze vést minulé války a že profesionalizace naší armády změnila tvář nejen armády, ale i schopnosti obranyschopnosti naší země. Že je stále co napravovat a posouvat k lepšímu souhlasím.