Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2018 12:42:19 - hopik

Volby

Drahoš vás už jednou porazil a poté odvolal. Věříte, že bude kampaň férová? Já se přiznám, že vás úplně neznám, ale Drahoš mi svou rétorikou vadí. Co když proti vám použije ve volbách kauzu kolem léčby kmenovými buňkami? Jak vlastně dopadla? Přijde mi, že nějak vyšuměla. Bylo vám něco dokázáno?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.03.2018 17:04:28 - Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.
Drahoš mne porazil protože jsem chtěla v Akademii věd změnu k většímu důrazu na uplatnění výsledků v praxi,  aby se věda více pomáhala lidem. Vědci se změn báli a proto vyhrál konzervativní názor. Proto jsem šla do politiky, proto mne dali voliči přednost před hercem Töpferem. Kampaň určitě férová nebude, Drahoš stále opakuje kauzu kmenové buňky. Žádné moje pochybení se neprokázalo, i když mne někdo udal i policii, která nic nenašla. Tak se mluví alespoň o etickém pochybení. Pro mne bylo vysoce neetické nesnažit se pomoci smrtelně nemocným pacientům, kteří nemají žádnou jinou léčbu. Kmenové buňky v naší studii zpomalily průběh choroby, hřeje mne vděk pacientů, práce jsme o výsledcích publikovali v prestižních zahraničních časopisech a jsem zvána k přednáškám doma i v zahraničí. Moje krédo je a bylo: Věda pro lepší život! Po celou dobu mého senátorského mandátu i dnes to je také: Politika pro lepší život! Obávám se, že mému protikandidátovi jde jen moc, když už byl  neúspěšný v presidentské kampani.