PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2018 12:50:41 - Franta Chomat

Nejvetsi nebezpeci I.

Pane mistopredsedo, kdysi jsem vam vycital znacnou toleranci vuci Babisovi. Predseda vlady s takovou hroudou masla na hlave je vydiratelny, coz se ted ukazalo. Nebo se odkopal a po dosavadnim mlceni zapel v duetu se Stropnickym. Budete konecne netolerantni k jeho rusofobii projevene ohlasenim planovaneho vyhosteni ruskych diplomatu a ke jmenovani Stropnickeho do dulezite ministerske funcke (krome kultury)? Chtel jsem ale hlavne upozornit na nejvetsi nebezpeci, a to je vznik svetoveho valecneho konfliktu. Odpor k muslimske imigraci sjednotil vetsinu nasich obcanu. Pritom i v zemich s velkou muslimskou komunitou lze pravdepodobnost smrti rukou teroristy vycislit na 1 k milionu. V pripade svetove valky by byla stejna pravdepodobnost preziti. Stale vyssi frekvence zapadnich lzi a polopravd, podvrhu a pomluv, eskalace arogance a nenavisti a stupnujici se rusofobie nasich volenych zastupcu vsak, kupodivu, nechavaji lidi netecnymi. Nemel by se stat boj za mir vasim hlavnim programem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2018 15:34:28 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Mne se na to, nakolik se dá vítězi voleb tolerovat i to (a nejen to), že zvažuje vyhoštění ruských diplomatů, aniž by pro to byl jediný věrohodný důvod, včera ptal Český rozhlas, MFDnes i další média. Odpovídal jsem jim bez vytáček, že samozřejmě nikoli - jak pro kauzu samotnou, tak proto, že příště bychom se mohli dočkat i ještě vážnějších překvapení. Proto znovu a znovu navrhuji, abychom jednání o nové vládě vedli cestou zcela otevřeného dialogu, před zraky nejširší veřejnosti a s oporou v její většinové vůli. A abychom rozhodně nikam nespěchali, ale počkali i až do samotného konce vyjednávání ANO s ČSSD, pak si to zodpovědně vyhodnotili - a zeptali se také na názor členské základny strany. Také pokud jde o to, čemu ty špinavosti kolem "Novička" slouží, jsem s Vámi plně zajedno. Stupňují napětí, z nějž může vzejít i něco mnohem horšího. My, komunisté, jsme tu od toho, abychom podobným intrikám čelili nadoraz. Stejně jako snaze vpašovat nám sem masu nikým neprověřených migrantů, a tím i teroristické buňky, importované do Evropy v rámci té vlny.