Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2018 17:24:39 - Jaroslav Doubrava

ALS

Dobrý den. Paní profesorko, mému kamarádovi, který onemocněl tou strašnou nemocí ALS jste o jeden a půl až dva roky prodloužila život. Byl Vám až do svého skonu velmi vděčný.
Je hrozné, že Vy, jedna nejvýznačnější z českých vědkyň, odbornic na tuto nemoc, nemůžete pokračovat ve vědecké práci, na jejíž výsledky čekají stovky tak strašně nemocných lidí. Jak je to možné, co tomu brání. Děkuji za odpověď. Jitka Jankovská

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.03.2018 19:12:04 - Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

Vážený pane, velmi mne těší, že jsem mohla pacientům s ALS prodloužit život, mám od  nich mnoho kladných reakcí a dopisů žádné záporné. Žádné pochybení se neprokázalo. Proč ve své vědecké práci nemohu pokračovat se zeptejte nově dosazené ředitelky ústavu, která mne přinutila odejít z ústavu po 50ti letech vědecké práce oceněné mnoha cenami a poctami doma i v zahraničí. Můj životopis najdete na webových stránkách Senátu. A tak méně úspěšné lidi v ústavu, kde jsem byla 12 let ředitelkou a který jsem dovedla do skutečného EU Centra excellence, už nemohu zastínit. Tomu abych mohla pokračovat v základním výzkumu nebránilo nic, ale nekolegiální jednání, strach z vědecké a politické konkurence a lidská závist neznají  v česku mezí.