Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2018 20:05:49 - cactussenilis

Zastupitelská demokracie ?

Dobrý den ! V jedné z Vašich odpovědí na dotaz k problematice referenda jste napsal : "Myslím si, že v zastupitelské parlamentní demokracii ČR je tento počet adekvátní." Jste pane poslanče opravdu přesvědčen o tom, že politický systém České republiky naplňuje ty atributy z nichž se sestává systém zastupitelská parlamentní demokracie ? Pokud ano, pak v čem, prosím Vy osobně, spatřujete naplnění atributu zastupitelskosti politického systému ČR. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.03.2018 10:09:48 - Bc. Roman Onderka, MBA
Ano jsem přesvědčen o tom, že politický systém ČR je založen na zastupitelské demokracii. V zastupitelské (nepřímé - reprezentativní) demokracii volí občané své zástupce, kteří za ně rozhodují na úrovni obce, kraje a státu. Nejbližší příležitost si to ověřit, budete mít na podzim letošního roku v komunálních volbách. Pokud se ptáte přímo na atributy zastupitelské demokracie, tak hlavními atributy zastupitelské́ demokracie jsou volný poslanecký́ mandát a všeobecné́ volební́ právo.

S pozdravem

Roman Onderka