Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2018 13:13:34 - cvrček ála

Přímá volba starostů

A vy jste pro? Já moc nechápu, k čemu se mám vyjadřovat, když ještě nepadl žádný návrh. Nechápu, jak by to fungovalo v praxi, takže se asi těžko mohu rozhodnout, zda je to dobrý nápad. Kdyby byl přímo volený starosta, to by byly dvoje volby? Jako do zastupitelstva a pak starostu? Jak by byl starosta odvolatelný? A kdyby byl odvolán, zastupitelstvo by pokračovalo dál? Jaká by byla závislost starosty na zastupitelstvu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2018 22:15:54 - Ing. Martin Kolovratník
Hezký den,
děkuji za dotaz. Osobně nemám na přímou volbu jednoznačný názor, spíše se ale klonímk zachování současného systému. I z tohoto důvodu jsem se pouze informativně ptal občanů,zda by případnou změnu uvítali, či nikoliv. Máte pravdu, dosud se neobjevil žádný návrhs konkrétními obrysy. Z tohoto důvodu nelze zodpovědět vaše dotazy. Jedno je ovšem jisté,pokud by skutečně došlo k zavedení přímé volby starostů, museli bychom současněnovelizovat zákon č. 128/2000 Sb. tak, aby nedošlo k zablokování komunálního politickéhosystému.