Michal Ratiborský

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.04.2018 15:50:28 - Verba

O vládě

Hezké odpoledne. Pořád se řeší, co chce nebo nechce ČSSD. Ale chtějí všichni poslanci ANO do koalice s ČSSD a KSČM? Taky mi přijde tak divné, že jste první žádnou koalici nevyjednali a teď za tak krátkou dobu najdete shodu s tolika stranami a spíš mi přijde, že se hádáte o korýtkách, než o programu. Navíc Babiš říkal, že největší shodu programu vidí mezi ANO a ODS a přitom s ČSSD jste se dohodli na programu zhruba za týden. Otázkou je, kolik prosadíte ze svého programu a není vlastně jen cár papíru, když se 4 z 9 stran zázračně shodují? Rád bych znal váš názor. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.04.2018 15:12:06 - Michal Ratiborský
Děkuji Vám za dotaz. V našem poslaneckém klubu panuje ohledně směřování vyjednávání k budoucí vládě řada názorů. Rozhodně se všichni v těchto věcech neshodneme, ale jsme schopni je podrobit důkladné diskusi. V celém vyjednávacím procesu hraje roli řada proměnných. Je samozřejmě ideální hledat koaliční partnery primárně na základě programové shody, současné rozložení politických sil ve sněmovně to však dle mého názoru neumožňuje. Máte pravdu, že při jednáních s ČSSD v médiích spíše rezonují požadavky ČSSD. To je dáno tím, že požadavky případného menšího koaličního partnera jsou vždy větší, než je jeho reálná politická síla vyjádřená počtem křesel ve sněmovně. Nemyslím si však, že bychom se v jednáních nechali zahnat do kouta, koneckonců dosavadní vývoj vyjednávání tomu ani nenaznačuje. Personální otázky rozhodující nejsou. Až na jednu, a v té byl klub i výbor hnutí jednomyslný, že v čele vlády bude stát Andrej Babiš. To je myslím požadavek odrážející reálnou situaci a počet mandátů našeho hnutí. Počkejme si na výsledky práce vyjednávacích týmů.