PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2018 17:08:00 - Jan 10

Souhlasíte,

že "tanečky" některých představitelů KSČM, konkrétně Vojtěcha Filipa a Jiřího Dolejše, ale i dalších, okolo podpory Babišovy vlády v podstatě Vaší straně škodí ? Jsem přesvědčen že tím, že se KSČM po "přešlapech" Babiše a jeho hnutí ANO v Bruselu, případu Vašeho poslance Ondráčka, projevu Ryana v Parlamentu a nezákonném vydání Nikulina do USA od Babiše a jeho hutí jednoznačně a neprodleně nedistancovala, promarnila jedinečnou příležitost prokázat svoji identitu a nezastupitelnou úlohu při hájení českých národních zájmů. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2018 15:34:31 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Adresujete-li tato slova právě mně, má to zřejmě docela konkrétní důvod. Můj názor, jak vést jednání s vítězem voleb, je dobře znám. Mnohokrát zazněl veřejně i prostřednictvím médií. Měl by to být zcela veřejný dialog, apelující na většinové veřejné mínění - tak aby se naše vyjednávání co možná opřelo i ně. A bylo znovu a znovu zcela jasné, co po vítězi voleb požadujeme my - a jak na to reaguje on. Aby se naše návrhy vůbec nevyhýbaly ani tématům, kde nás od vítěze voleb dělí největší názorový rozdíl. A právě s oporou ve většinovém veřejném mínění na něj vyvíjely tlak, který lidé ocení. Jen pak si spousta z nich přestane myslet, že se vyjednává spíš o pár dobře placených postech pro "vyvolené". Protože to by nás v očích levicové veřejnosti poškodilo ještě víc. Zabránit vládě ANO spolu se "starými strukturami" loupeže tisíciletí je cíl, o nějž je zcela namístě se pokusit. Má to však samozřejmě i své hranice. Má-li to dospět k tomu, že vláda ANO získá důvěru i díky našim poslancům, pak logicky jen za podmínky, že bude na stole písemné ujednání, v němž bude zcela jasně řešeno, co která ze stran musí a co nesmí - a to v podobě, kterou široká veřejnost ocení jako dostatečný krok dopředu.