PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2018 13:57:19 - Princ

Proč kritizujete vydání Mikulina do USA?

Není snad pravda, že Rusko o jeho vydání požádalo až po Američanech, i když šlo a trestný čin, který se měl stát už zhruba před deseti lety? A proč je kvůli tomu hlavně ze strany Ruska a jejich spojenců takové pozdvižení? Proč je pro Rusko zrovna Mikulin tak důležitý?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2018 17:32:54 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Už jste viděl jediný věrohodný důkaz toho, že se Jevgenij Nikulin dopustil toho, z čeho je obviněn? Já zatím nikoliv. Nepřijde Vám zvláštní, že ho - v české zadržovací vazbě - navštěvovali agenti FBI a k lecčemus "přemlouvali"? Co se asi stane teď, kdy ho mají doma - a drží za katrem pod hrozbou, že tam stráví klidně i přes půl století? Kde je záruka, že se - výměnou za "kratší trest" (či třeba rovnou jeho "prominutí") - "nepřizná" i k věcem, o nichž nemá ponětí? Anebo z druhého konce: Není snad zcela bezpečně prokázáno, že právě americká elektronická špionáž se toho, z čeho je viněn Nikulin, dopouští v globálním měřítku - a to dokonce i vůči vrcholným státníkům svých spojenců? Lze zcela logicky usuzovat, že si to samé dopřává ještě víc vůči zemím, které má na mušce - včetně Ruské federace? Zkusme si celou kauzu představit v opačném gardu: Tedy ne jen nějaký domnělý "hacker", ale přímo důstojník National Security Agency v Praze - a ruská žádost o jeho vydání. Vyhověl by jí - český ministr spravedlnosti? A co argumenty, které uvedli i Václav Klaus a Miloš Zeman - že jsme si vydáním Nikulina zapojili do vnitropolitického boje v USA mezi dnešním prezidentem a silami, které si v Bílém domě přály madam Hillary? Tohle už tu bylo - například v podobě cinknutých "kompromitujících důkazů" proti Billu Clintonovi. Takové službičky "jestřábům" by si naše zem měla rozhodně odpustit.