PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2018 20:04:19 - Baskin

Vážený pane, proč jste si ANO nechali vyfouknout slevy na železnici a problematiku zvýšení důchodů?

Proč se převážně zabýváte jen handrkovánín mezi sebou a neřešíte problémy občanů. Vždyť je tu třeba řešit problematiku nízkých důchodů žen, které zůstavají doma s dětmi i několik let třeba pomocí společného sociálního pojištění manželů. Řešení relatívně nízkých důchodů s využitím dalších příjmů do rozpočtu, jako jsou polostátní podniky a zdanění nadměrných devizových rezerv ČNB a nebo zvýšení základního důchodu na úroveň minimální mzdy po odvodech. A nakonec něco co už tu bylo, vyrovnání krácení předčasných důchodů na normální výši třeba od věku 65 let a nebo výše, podle toho co si může hospodářství dovolit. Děkuji za názor.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2018 15:11:48 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Řada otázek, které nastolujete plným právem, předmětem vyjednávání s ANO je. Náš vyjednávací tým usiluje mj. o garantovaný a také kvantifikovaný růst starobních důchodů i minimální mzdy. U důchodů jde i o výraznější "dorovnání" těch, jejichž výše byla stanovena před mnoha lety - i o to, co zmiňujete Vy. Odehrává se to však v podstatě "v zákulisí", což považuji za slabinu a říkám to znovu a znovu nahlas. Jednání by prospěla forma veřejného dialogu, opřeného o většinové nálady - a z naší strany tím silnějšího vůči tomu, kdo tahá za delší konec.