Ing. Jan Řehounek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.04.2018 12:29:00 - Petr Kuře

ANO-SPD

Dobrý den, dočetl jsem se, že je ANO ohledně vlády se SPD dost nejdednotné a snažil jsem se dohledat, kdo takovu vládu podporuje. Marně. Je to tajné? Proč? Jak jste na tom vy? A to o takovém závažném rozhodnutí jednají jen poslanci? Co ostatní členové hnutí? Zastánci říkají, že není jiná možnost, ale pokud ANO není jen Babiš, tak přeci nemusí být ve vládě a situace by se odblokovala.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2018 15:25:20 - Ing. Jan Řehounek
 Vážený pane Kuře,
politika je umění možného.To, že je vedení ANO nejednotné ve vztahu k SPD je již věcí veřejnou. A je to tak dobře, ukazuje to, že demokracie je v Hnutí ANO zachována. Soupis, kdo co podporuje opravdu není, nevidím důvod proč by být měl - každý z kolegů má jistě svůj názor a může ho sdělit.Já osobně jsem pro jediné řešení - funkční vláda s většinovou podporou v parlamentu a to co nejdříve.Neznamená to, že "kývnu na cokoliv" - záleží na mnoha faktorech. (jaký typ vlády - menšinová x koalice, jaký typ podpory - hlas pro x opuštění sněmovny a tedy tolerance, ústupky v programu atd.)A opravdu, nejde jen o poslance - Výbor Hnutí, jehož jsem také členem, jako nejvyšší orgán Hnutí mezi sněmy, uložil vyjednávacímu týmu, aby obnovil jednání s ČSSD. Což neznamená "nepracujte na ničem jiném"Věřím, že na konci týdne budeme moudřejší.A pozice A. Babiše - je náš předseda, lídr do voleb, kandidát na premiéra - pro mě není jiné řešení.

Jan Řehounek