Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.04.2018 9:59:43 - krrissus

Přeji pěkný den pane magistře.

"Mezi demokratické strany nepočítám KSČM, jejíž ideologie je založená na třídní nenávisti a rozdělování společnosti." Tato věta je část jedné vaší odpovědi. Ale ptám se. Nerozděluje současný kapitalismus v Česku společnost podstatně hůř na hodně bohaté a hodně chudé? Nerozděluje společnost na ty, kteří nemají na obědy pro děti, mnohdy nemají kde bydlet a na ty, co neví jak by peníze utratili? Stačí se informovat na sociálních odborech jak dnes mnozí lidé v Česku žijí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2018 19:46:43 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,ČR patří mezi země s vůbec nejnižší nezaměstnaností. Sociální systém je u nás rovněž rozvinutý velmi dobře. Takže bychom museli analyzovat příčiny konkrétních případů, které zmiňujete. Obecně řečeno je ČR velmi komfortní zemí k životu, kde zásadní rozdíly mezi lidmi příliš nejsou. Nesouhlasím tedy s Vaší tezí. Společnost naopak rozděloval komunistický režim. Tehdy se nehledělo na schopnosti,ale na "politickou pravověrnost". Komunističtí pohlaváři měli své obchody, zdravotnická zařízení, jejich děti měly privilegované postavení, mohly studovat apod.