ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2011 10:14:23 - Vratislav Prokop

Propojení lidí pocházejících z ABL na struktury státu

Pane stínový ministře, copak BIS nemá žádné nástroje, jak prokázat nekalé chování v případě ABL? Přeci není možné, aby se čekalo na to, co přinese jakýsi pan Kmenta, proslulý posedáváním v hostincích a psaním článků "jedna paní povídala" o F. Mrázkovi to a to...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.01.2011 15:01:45 - JUDr. Jeroným Tejc
Dobrý den. Propojení lidí pocházejících z ABL na struktury státu, především pak jejich vliv na ministerstvo vnitra, považuji za vážné bezpečnostní riziko. Rolí BIS je na podobné snahy jednotlivců a skupin poukazovat. Pokud v této věci má BIS jakékoliv závažné poznatky, sděluje je premiérovi a vládě, či příslušným ministrům, a to ve stupni utajení. BIS nemá výkonné pravomoci a tudíž nemůže přímo proti takovým činnostem zasáhnout. Problém dnešní situace je v tom, že i kdyby existovaly zprávy BIS o bezpečnostním riziku ABL a propojení těchto osob na současnou vládu, hlavním hráčem na tomto poli je premiér Petr Nečas. Premiér, který vzal všechna svá silná slova zpět, pravděpodobně proto, že je zcela odkázán na Víta Bártu, bez nějž by už nebyl premiérem.
JUDr. Jeroným Tejc,  poslanec