Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.04.2018 15:07:24 - Digi13

voliči

Dobrý den, jsem ráda, že odpovídáte, protože dost často se mezi lidmi šíří různé nesmysy a přehlížet je sice snadné, ale otázka je nakolik pro náš politický systém prospěšné a zda to nenahrává lidem typu Okamura. Jeho preference naštěstí klesají. Vám sice rostou, ale rostou i ANO. Chápete proč ANO rostou? A myslíte si, že máte šanci některé voliče ANO dostat na svou stranu? Je jich poměrně dost a někteří se určitě dřív nebo později v hnutí zklamou. Voliči SPD vás asi nikdy volit nebudou, ale ANO by mohli nebo ne? Ať se dílo daří. Nashledanou

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2018 17:08:09 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
 

Dobrý den,

kontakt politika s občany považuji za nedílnou součást jeho práce, jelikož jedním z úkolů každého politika by mělo být informovat občany o věcech veřejných - věcně, pravdivě a bez příkras či bez strašení. Máte ale bohužel pravdu, že ne vždy se tak děje a mnozí politici naopak šíří mezi občany strach, dezinformace či, jak jsme sama uvedla, nesmysly.

Jediný způsob, jak lze bojovat s populismem, je skutečnou prací a věcnou diskuzí. Věřím, že Piráti dělají přesně to - ukazujeme, že lze změnit věci k lepšímu i bez planých slibů a třeba i z opozice, že věcná a korektní diskuze má smysl a může vést k výsledku. Domnívám se, že lidem se na hnutí ANO líbí, že pan Babiš vypadá, že maká, bohužel konkrétní výsledky, např. postavené dálnice, digitalizace a spoustu věcí, které slibuje, za ním nejsou, je jen otázkou času, jak dlouho si nechají lidé mazat med kolem úst. Věříme proto, že to sice bude chtít čas, ale lidé se nakonec odvrátí nejen od extremismu, ale i od populismu, a že je svými zásadovými postoji i prací ve Sněmovně přesvědčíme.

S přáním hezkého dne  

Jakub Michálek