Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.04.2018 15:38:27 - mtajovsky

Odělená kuřárna

Paní doktorko, jste skutečně přesvědčena, že tzv. oddělené kuřárny řeší problém? Vždyť to známe z minulosti, takzvané "stavební oddělení prostorů" tu již bylo a často to dopadlo v podobě paravánu přes místnost a kouř rozlezlý všude. Jste přesvědčena, že kuřárna bez obsluhy bude dostatečným oddělením prostorů? Hosté z kuřárny si budou chodit pro pivo a jiné zboží k výčepu, na toalety. Ještě horší to bude v případě, že si kuřáci do kuřárny jen "odskočí" a pak se vrátí zpět. Otvíráním dveří, v šatech, v dechu se kouř stejně "rozcourá" na celou provozovnu. V Čechách se ledasjaké opatření, zákon obchází a stejně to bude s kuřárnou. Neobáváte se, že bychom se vrátili do dob plného kouření v restauracích?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2018 15:35:33 - Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.
Máte úplně pravdu, tak to dopadnout nesmí, jsem velkým odpůrcem kouření, kdekoliv  jsou, nebo mohou být přítomni nekuřáci. Bohužel se to porušuje stále na různých schůzích a pracovištích. Pokud se restaurací týče, žádné kuřárny, pokud se týče hospod a nočních barů, ve kterých není podáváno jídlo, muselo by to být tak, jako je to na letištích. Žádné courání tam a zpátky, žádná kontaminace prostoru, kde jsou nekuřáci a intenzivní odvětrávání. Připouštím to pouze pokud takové zvláštní místnosti budou výjimkou a budou mít vylepené povolení nějakého regulačního úřadu, který podmínky provozu zkontroluje. Myslím, že to se vyplatí málokomu.