Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2018 11:00:22 - Dominik G.

Vy se nyní k účasti ve vládě stavíte jak?

A proč se o vládě nikdo z vedení nechce bavit s námi voliči? Přijde mi, že hlavně pro Hamáčka nejsou vůbec důležití – nemluví o nic, dokonce nám ani nechce říci, koho chce za ČSSD ve vládě. To vám přijde fér? Mě moc ne. Já třeba nechápu, co kromě toho, že jste získali chtěné posty ve vládě se oproti situaci asi před dvěma měsíci změnilo, když jste s ANO jednání ukončili? Z mého pohledu nic. SPD zůstane dál ve vedení sněmovny, Babiš v čele vlády a i když bude odsouzen, nemáte záruku, že hned rezignuje. A ta pojistka, že když podá 5 ministrů demisi, dojde k ukončení koaliční smlouvy je naprosto směšná. Ono to normálně funguje jinak? Jako, že ministři jedné strany odejdou z vlády a vláda vládne dál? A je vám jasné, že tak ANO posloužíte jako fíkový list a že kdybyste se náhodou jeho plánům vzepřeli a odešli, nahradí vás SPD? Vy tak jen ztratíte a ve finále pomůžete SPD. Pokud si uděláte čas, bavit se i s voliči, budu rád za odpovědi na mé dotazy. Dominik

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.05.2018 11:47:35 - Bc. Roman Onderka, MBA
Dobrý den,

mohu Vás ubezpečit, že s voliči se bavím každý den a to nejen s voliči ČSSD.

Není pravdou, že předseda ČSSD Jan Hamáček nechce říci nominanty na ministry v případné vládě. Učiní tak v pátek 18.5 na jednání předsednictva ČSSD.

Existuje mnoho argumentů pro vstup do vlády i mnoho argumentů pro setrvání v opozici. Se všemi jsou průběžně seznamování členové v jednotlivých krajích, kteří budou rozhodovat ve vnitrostranickém referendu. A já jsem tomu opravdu rád, protože 18000 sociálních demokratů svým rozhodnutím určí cestu po které ČSSD do budoucna půjde.

Stejně jako předseda Hamáček, 1. místopředseda Zimola i já navštěvuji krajské organizace a diskutuji s členy o tom co je pro ČSSD a ČR nejlepší řešení. Obávám se, že vybíráme to nejméně špatné ze dvou špatných.

Koaliční smlouva a programové prohlášení vlády jsou dokumenty, které vzešli z vyjednávání a dle mého názorů jsou maximem možného. Jakékoliv jiné požadavky hnutí ANO nebylo ochotno akceptovat.

Můj hlas bude jeden z 18000, který bude rozhodovat v tajné volbě. Svůj názor jak budu volit si nechám pro sebe, myslím si, že členové ČSSD mají volit dle svého nejlepšího vědomí a svědomí a ne na doporučení představitelů strany.

S pozdravem

Roman Onderka