Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2018 11:25:46 - Dominik G.

Jste stále proti vstupu ČSSD do vlády?

Nebo vás koaliční smlouva přesvědčila? Mě třeba Hamáček vůbec nepřesvědčil. Vyjednal sice 5 korýtek pro ČSSD, včetně sebe, ale jinak se mu nic prosadit nepodařilo. Nebo, co kromě toho, že jste získali chtěné posty ve vládě se oproti situaci asi před 2 měsíci změnilo? SPD zůstane dál ve vedení sněmovny, Babiš v čele vlády a i když bude odsouzen, nemáte záruku, že hned rezignuje. A ta pojistka, že když podá 5 ministrů demisi, dojde k ukončení koaliční smlouvy je naprosto směšná. Ono to normálně funguje jinak? Jako, že ministři jedné strany odejdou z vlády a vláda vládne dál? A je vám jasné, že tak ANO posloužíte jako fíkový list a že kdybyste se náhodou jeho plánům vzepřeli a odešli, nahradí vás SPD? Vy tak jen ztratíte a ve finále pomůžete SPD. Taky mi dost vadí, že se nikdo z vedení neobtěžuje vůbec s námi mluvit. Hamáček mluví jen o tom, jak musí přesvědčit straníky, které teď potřebuje. Vám třeba přijde fér, že nemáme ani podle Hamáčka a spol právo vědět, kdo by měl být ministrem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.05.2018 6:30:11 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím s Vámi a já rozhodně svůj názor neměním a nezměním. Tak jako další členové naší MO ČSSD. Pokud si srovnáme programová prohlášení první vlády A.Babiše s nedůvěrou a to současné, pak na pár drobných výjimek se nezměnilo. Žádný velký ústupek ze strany ANO 2011 nevidím, kromě těch dvou ministerských postů. Tak, jak sleduji situaci ve společnosti, lidé opravdu nechtějí, aby ČSSD zradila voliče a aby směřovala do vlády s prozatím trestně stíhanou osobou, která je každý den ve střetu zájmů. Nehledě na skutečnost, že toto politické hnutí je pravicové a ČSSD má hájit levicový program. Rozdávat na všechny strany to opravdu může pouze populistické ANO 2011, které vytunelovalo politické programy odleva doprava. Já prostě k některým vrcholným představitelům ANO 2011 důvěru nemám a bez této elementární důvěry se opravdu spolupracovat nedá. Sociální demokracie má své vnitřní problémy a potřebuje konsolidaci. Jak se asi bude strana vnitřně konsolidovat, když její vedení bude sedět ve vládě? A také já nebudu dávat nějaký bianco šek vládě, jejíž personální obsazení neznám.