Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2018 16:17:19 - Míša Kulička

Uvědomujete si, že jste místopředseda?

Dobrý den, nevím, jestli si vy a pan Netolický uvědomujete, že jste ve vedení ČSSD? A neměl byste jako lídr stranu vést? Říkat, že si své názory na směřování ČSSD necháte pro sebe, může podle mě člen strany, ale ne její místopředseda. A není to tak, že jako člen vedení máte o jednání o koalici mnohem bližší informace než ostatní a mělo by být vaší povinností se o ně podělit a říci, co si o vstupu do vlády myslíte, když jste ho vyjednával?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2018 18:15:13 - Bc. Roman Onderka, MBA
Dobrý den,

ano uvědomuji si, že jsem místopředseda ČSSD a dělám vše proto, abych byl ČSSD prospěšný. Co se týče mých názorů na případnou vládní spolupráci, jsou přímo úměrné mé možnosti o tom rozhodnout. Tj. můj hlas je jeden z 18000 sociálních demokratů, kteří mohou v tajné volbě hlasovat. Jako zásadní považuji informovanost členů o samotném vyjednávání (v mém případě o koaliční smlouvě) a dokumentech, které se podařili vyjednat. Programové prohlášení vlády bylo vyjednáno, ještě před tím, než jsme s kolegou Netolickým do vyjednávání vstoupili.
Doba, kdy straníci hlasovali o čemkoliv, jak jim řekli jejich představitelé, je doufám už pryč. Hlasování ve vnitrostranickém referendu je hlasováním o směřování ČSSD a ČR. Je to, dle mého názoru, tak důležité rozhodnutí, že by každý z nás měl hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

S pozdravem
Roman Onderka