Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2018 17:01:14 - Karel Kořínek

Dobrý večer,

nevadí vám, že se podílíme na okupaci Afghanistánu a Iráku, která byla provedena v rozporu s Chartou OSN a mezinárodním právem, podobně jako přepadení Libye.
Vy jako sociální demokraté schvalujete tento zločin ? Proč ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.05.2018 6:14:43 - Ing. Antonín Seďa
Nemáte pravdu, protože boj proti terorismu v Afghánistánu byl posvěcen RB OSN. A v současné době (i v minulosti) byla účast zahraničních jednotek, tedy i naše, zajištěna smlouvou s vládou Afghánské islámské republiky. A je třeba se na celou událost dívat pohledem historických událostí a teroristických útoků. Jako sociální demokrat jsem vždy podporoval a budu podporovat mírová řešení konfliktů a to zejména diplomatickou cestou. Na straně druhé nelze tolerovat autoritářské a nedemokratické režimy, které zabíjejí vlastní občany. A i v Iráku byla situace obdobná, ovšem s tím rozdílem, že se tam ZHN nenašly. Či spíše řečeno, irácký režim ohrožoval sousední státy, podporoval terorismus a zaútočil na Kuvajt. Takže opravdu nelze vše posuzovat černo bílým viděním světa. A obecně, každý zločin proti lidskosti by měl být po zásluze potrestán.