Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.05.2018 20:35:34 - laco

Mezinárodní smlouvy - cár papíru

Americký prezident Donald Trump zavedl do současné politiky nový fenomén - ukázal celému světu, že podepsané mezinárodní smlouvy mají hodnotu pouze toho papíru, na němž jsou napsány. Pokud jakákoliv smlouva přestane USA vyhovovat, bez ohledu na ostatní účastníky smluvního vztahu, smlouvu ruší nebo z ní vystupují. Jakou důvěryhodnost má dle Vás stát (USA), když nevíte, dokdy jim uzavřená mezinárodní smlouva bude platná. Myslíte si, že bude dobré aby v oblasti mezinárodního práva obdobným způsobem postupovaly i jiné státy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.05.2018 20:27:38 - Ing. Antonín Seďa
V USA existuje prezidentský systém,ve kterém lze za jistých podmínek odstupovat od mezinárodních smluv.V cistě   parlamentních demokraciích zrušit mezinárodní smlouvy vyžaduje souhlas parlamentu. Dnes na,mezinárodní bezpečnostní konferenci,které jsem se účastník,zazněla opakovaně kritika současné politiky Donalda Trumpa. A to.právě ve vztahu k rušení mezinárodních dohod a k jeho zahraniční politice. Odklon USA od smluv,které byly kolektivně sjednány, ohrožují bezpečnostní stabilitu ve světě. A to není dobré ani pro EU,ani pro Českou republiku.