Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.06.2018 16:59:03 - laco

Ohrození bezpečnosti USA ze strany spojenců v NATO

Ekonomický expert Zbyněk Fiala popisuje podstatný prvek nové americké obchodní politiky: „Prezident Trump využil té části svých pravomocí, které jsou výlučně v jeho kompetenci, a vyhlásil cla na základě zákona o ochraně národní bezpečnosti. Uvalení těchto cel tedy jinými slovy říká, že spojenci v NATO představují ohrožení národní bezpečnosti USA. Nebo že obrana národní bezpečnosti USA je v příkrém rozporu se zájmy evropských spojenců.“ Jak Vy hodnotíte zavedení cel vůči nejbližším spojencům USA v NATO a to na základě zákona o ochraně národní bezpečnosti? Čím spojenci v NATO ohrožují bezpečnost USA? Nestává se, díky postojům prezidenta Trumpa, Světová obchodní organizace WTO zbytečnou organizací?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2018 6:21:59 - Ing. Antonín Seďa
 Pojem národní bezpečnost není pouze o obraně či bezpečnosti, ale v podání nejen USA, ale dalších velmocí i ohrožení ekonomických zájmů. Prezident Donald Trump není můj oblíbený prezident a to nejen pro své názory a svoji nepředvídatelnost. Co se týče uvalených cel, pak předpokládám, že EU a jiné země nejenže toto jednání odsoudí a podají stížnost k WTO , ale zároveň stejně budou postupovat vůči USA.Opravdu bych to neviděl z pohledu NATO, ale pouze jako ochranu ekonomických zájmů.  Osobně jsem proti takové politice, kterou prezentuje americký prezident. Přesto respektuji, že on byl zvolen Američany a má k svému jednání a rozhodování silný mandát. A to v tom, že v USA existuje prezidentský systém.