Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2018 18:58:47 - Futurista

Proč lžete, pane Hermane?

4032900001 jedné ze svých odpovědí citujete naprostou lež, když tvrdíte, že Společnost naopak rozděloval komunistický režim. Tehdy se nehledělo na schopnosti,ale na "politickou pravověrnost". Komunističtí pohlaváři měli své obchody, zdravotnická zařízení, jejich děti měly privilegované postavení, mohly studovat apod.Máte-li v sobě kousek cti sdělte prosím, za jakých podmínek jste vystudoval Vy, také jste byl nějak privilegovaný? Čekám na Vaši upřímnou a pravdivou odpověď.
Jirkabat

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.06.2018 0:41:59 - Mgr. Daniel Herman
Když se blížila moje maturita na Gymnáziu v Jírovcově ul. v Č. Budějovich, pozval si tehdejší ředitel školy (spolužák mé matky, který měl sám problémy s režimem po okupaci 1968) moji matku do školy a řekl jí, že za ním byli z StB a sdělili mu, že pokud se přihlásím na teologii, nesmí mě nechat odmaturovat. Slíbil mé matce, že pokud se nepřihlásím přímo z jeho gymnázia na teologii, zajistí moje přijetí na Pedagogickou fakultu v Č. Budějovicích, na apolitický obor výtvarná výchova pro národní školu. A co si udělám potom, za to on už odpovědnost neponese. Tak se také stalo. Já jsem však po jednom semestru školu opustil a podal přihlášku na teologii, kam mě nepřijali. Po zásahu StB jsem musel opustit průvodcování na zámku Hluboká nad Vltavou. Velmi obtížně jsem hledal zaměstnání. Nevzali mě ani ke hřbitovní správě, prý z kádrových důvodů. Kamarád mého bratra byl podnikovým právníkem v Jihočeských pekárnách a zajistil mi tam místo pomocného dělníka v dílnách. V té době následovaly opakované návštěvy StB, spojené s vyhrožováním. Z pozice pomocného dělníka jsem se opět přihlásil na teologii a opět jsem nebyl přijat. Po intervenci z kruhů Československé strany lidové jsem pak na odvolání přijat ke studiu teologie byl. V éře M. Gorbačova nastala jistá liberalizace poměrů i u nás a projevila se nárůstem počtu seminaristů do té míry, že bylo nutno dokonce přistavět v zahradě litoměřického kněžského semináře okál, aby ubytovací zařízení kapacitně stačilo.Vše co zde píši je čistá pravda, kterou mi mohou svědkové dosvědčit a je dohledatelná i v příslušných dokumentech.