Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.06.2018 10:40:52 - laco

Veřejnoprávní média - anachronismus v současné společnosti?

Prof. Ivo Budil: „Vzhledem ke skutečnosti, že vysílání České televize jsem sledoval naposledy asi před deseti lety a Českého rozhlasu tak patnácti – aniž by tím utrpěla moje informovanost – nejsem k odpovědi na tuto otázku kompetentní. Neskrývám ale názor, že vzhledem ke změnám časového rozvrhu a zájmům většiny populace a nesmírné rozmanitosti informačních kanálů jsou veřejnoprávní média – obdobně jako dříve vládní tištěná média – odsouzena k zániku. V rámci tržního prostředí je informace a vizuální zážitek zboží, přičemž hierarchizace trhu pod záminkou „veřejnoprávnosti“, představuje anachronismus.“ Jak hodnotíte Vy postavení a nezbytnost veřejnoprávních médií v současné společnosti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.06.2018 11:37:21 - Ing. Antonín Seďa
 S panem profesorem nemohu souhlasit. Ano, v současné době lze nalézt informace různým způsobem, nicméně důležité je si uvědomit, že ne všechny informace jsou důvěryhodné a řada z nich jsou fake news. Také se nacházíme v období , kdy se používají rozličné dezinformační kanály . A také většina médií jsou ve vlastnictví soukromých osob, které mohou mít a mají své zájmy. Z tohoto pohledu a z pohledu vyváženosti informací je veřejná služba médií potřebná. Souhlasím, že se můžeme bavit o vyváženosti informací v ČT či ČR, můžeme mít výhrady k financování veřejných médií a jistě je potřebná veřejná kontrola financování. Můj osobní názor je, že ČT by měla fungovat jako britská BBC. Rozhodně bych ponechal veřejnoprávní média a zajistil i jejich nezávislost a nestrannost. A to přes všechny výtky a nedostatky, které dnes ČT a ČR mají.