Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.06.2018 12:19:32 - Brejli

Nic nefunguje tak, jak má

Dobrý den, tazatel předemnou by uvítal regulaci snad všeho, ale u Zdechovského si na regulaci zase stěžuje. A to je podle mě typický přístup. Ono regulovat a zakazovat jde kde co, ale otázkou je, jak to bude kdo dodržovat. A pokud jde o policisty, tam vidím zásadní problém v tom, že řeší relativní zbytečnosti a řešení zásadních věcí se vyhýbají, protože by je to asi stálo moc práce a výsledek je nejistý. Nemyslíte, že by se to mělo změnit? Příklad 1: Praha - proč policisté neřešení kriminalitu v centru? Všichni ví, jak to na Václaváku večer vypadá, ale nic se nemění. Příklad 2: Byl jsem na derby a spolu s dalšími mě vybrali pro detailní kontrolu - to chápu. Ale nechali nás tam stát, nic se nedělo, nikam jsem nemohli a já potřeboval na WC. Tak jsem se vyčůral do kelímku. A pár týdnů na to, mi přišla pokuta 2.000kč.Přijde vám to přiměřené? To jsem se mohl vymočit opravdu doprostřed cesty. Proč obecně stát a státní složky buzerují ty, co se dopustí drobného přestupku a grazlům vše projde?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2018 12:36:21 - Ing. Antonín Seďa
 Rozumím Vám a souhlasím. Proč přijímat zákony, když jejich dodržování nejsme schopni vymáhat. Podobně je to s OZV apod. Obecně policie ČR se má starat o naše bezpečí, včetně prevence. A všichni víme, že ta prevence se nedělá či je zanedbávána. Ustavili jsme městskou a obecní policii, která má dozírat nad dodržováním pořádku a OZV. Skutečností je, že si nechce dělat problémy s ostatními spoluobčany a tak raději instaluje kamerové systémy. Ty mohou působit jako prevence, tomu rozumím, ale pokud se týká jejich využití jako důkazní materiál, pak je to daleko složitější a moc se neužívá. A namísto toho policisté jsou připraveni zasáhnout proti fotbalovým chuligánům, obecní policie měří rychlost a vybírá poplatky a tak bych mohl pokračovat. Chápu, že bychom neměli paušalizovat, ale zajisté se shodneme na tom, že pro život občana jsou věci podstatné a také věci méně podstatné či dokonce zbytné.