Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.06.2018 22:42:36 - laco

Jak jsme na tom, když půjdeme na Rusko? II.

Měl jsem za to, že můj dotaz pochopíte. Takto tedy řeknu tedy po lopatě. Co říkáte tomu, když německá ministryně obrany Ursula von der Leyenová ve svém vystoupení veřejně vyzývá k vojenskému útoku na Rusko? Je to ministryně státu, který defacto ovládá celou EU. Souhlasíte s vojenským útokem na Rusko, nebo budete v opozici největšímu státu v EU? Chcete válčit s Ruskem nebo ne? K vojenskému útoku na Rusko nevyzývám já, ale ministryně vlády Německa, státu, který rozhoduje, co EU bude dělat a co ne.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.06.2018 12:47:35 - Ing. Antonín Seďa
 Oosbně jsem neslyšel, že by paní ministryně vyzývala k útoku na Rusko. To, co jsem od ní slyšel, bylo zpochybnění schopností německé armády čelit ruské expanzi, pokud by k ní došlo. Proto paní ministryně nabádala, aby se zvýšily vojenské schopnosti Německa. Nic víc a nic méně. Osttaně tohle stanovisko je stanoviskem drtivé většiny členských států NATO, které si neplní 2% HDP vojenských výdajů. Je to i pozice naší země. Ale nikdo z členských zemí NATO nenabádal a nenabádá k útoku na Rusko. Válku si nikdo nepřeje, nicméně žádná z demokratických zemí nemůže tolerovat násilné obsazení spojenců. Souičasná agresivní a mocenská politika RF vede k tomu, že vojesnké jednotky jsou v pobaltských státech a v Polsku. A to proto, že o tuto pomoc požádaly sami tyto země, protože se obávají RF. Takže nikoliv útok, ale obrana teritoria a našich spojenců.