Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2018 22:05:17 - VolicPravicak

ANO

Pane předsedo, dobrý večer. Chci se zeptat: čím si vysvětlujete, že premiér Babiš může dělat cokoli, aniž by to mělo jakýkoli vliv na preference, jeho renomé mezi členy ANO? Přitom se po Praze všude ví, že pan Faltýnek jedná, s kým to jde, obchodu, kde to jde a přitom se vůbec, ale vůbec nic neděje. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2018 17:10:47 - Mgr. Petr Gazdík
Milý voliči, toto je, myslím, na seriózní analytickou vědeckou práci ne na stručnou odpověď. Ale vezměme si banální příklad: Andrej Babiš prohlásil, že odstoupí z místa premiéra, pokud ho odsoudí soud. Dovedete si představit, že by totéž řekl v roce 2013 po zásahu policie na Úřadu vlády Petr Nečas? Tak by ho lidé vynesli v zubech a Andrej Babiš by byl, troufám si odhadnout, mezi prvními kritiky. Na tom bych viděl posun pravidel, mantinelů a hodnot. Osobně mám za to, že Petr Nečas správně rezignoval (i když výsledky vyšetřování jsou i po 5 letech tak slabé, jak jsou). A pak by dle mého měla platit zásada „pokud Nečas tenkrát, tak i Babiš nyní”.

Toto všechno, žijeme-li v demokracii, ale musí zhodnotit voliči.

Ale zpět k Vaší otázce - můj osobní názor, spíše dojem: jeho voličům se líbí styl, jakým komunikuje Andrej Babiš, který se stylizuje do role lehce zmateného bodrého strýce. Ztotožňují se s ním. Uvěřili mu, že on může veškeré zlořády této společnosti napravit. Na spoustu věcí z jeho minulosti z doby, kterou kritizuje, zapomněli. Hledají spasitele. A co projde u voličů jemu, neprojde ostatním. Nevím, jestli jsem vystihl podstatu problému. Berte to jako můj pokus.

Zdraví

Petr Gazdík