Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2018 12:56:43 - třepelka

Proč s takovouto bilancí volit ČSSD?

Do vlády jste šli s trestně stíhaným politikem
Na ministra zahraničí navrhujete někoho, kdo vadí snad všem - i části ČSSD - a ve finále nemáte problém ani s tím, že Zeman Pocheho nejmenoval, i když jste ještě před týdnem tvrdili něco jiného
Místopředseda strany lže jak, když tiskne - tvrdil, že byl v kauze Lipno očištěn, ale jak se ukázalo, kauza se vůbec neřešila, protože byla promčena a Zimola to zamlčel
V minulé vládě, kde jste měli většinu, vás ANO převálcovalo a přesto jste se s ním znovu spojili
Vláda je podporovaná KSČM a jištěna SPD

Můj dotaz je prostý. Proč bych měl nyní volit ČSSD? Levicový program má evidentně i ANO, tak proč dát přednost slabšímu, když ve finále jste jak jeden za 20 a druhý bez dvou za 18? Tím myslím ANO a ČSSD. Jsem zvědav, co mi odpovíte. Třepelka - tak se jmenuji, nesmějte se :)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2018 6:15:21 - Ing. Antonín Seďa
 Předně, o všem o čem hovoříte je pravda a já osobně mám problém nejen s tím, že ČSSD kývla na vládu s ANO 2011, ale zejména s trestně stíhaným premiérem, který je v každodenním střetu zájmů, který nedrží slovo a byl usvědčen, že spolupracoval s STB. Přesto vím, že politika je o kompromisech a že není spravedlivá. To, že nás ANO 2011 převálcovalo je věc spíše médií a vlivu A.Babiše na média a také platí, že nám vytuneloval náš sociálně demokratický program. To, že se ANO 2011 tváří, že je stranou pro všechny je lež, jako věž. Osobně mám negativní zkušenost s tím, že jedna věc je programové prohlášení a druhá věc je konečné znění zákona. A to pravicoví poslanci ANO 2011 vždy hlasovali tak, aby zákony z dílny ČSSD upravili. Podobný vývoj očekávám i nyní. A to je jeden z důvodů.proč volit a podporovat sociální demokracii. I v politice by mělo platit, že se předvolební sliby dodržují. A každá politická strana má mít svůj politický program a představitele, které tento program budou dodržovat a prosazovat. Dnes se ukazuje na obrovské vnitřní a personální problémy ANO 2011, nicméně je to hnutí jednoho muže a ten jej ovládá. Tento autoritářský přístup není demokratický a to je další důvod, proč podporovat ČSSD. A třetím důvodem je směřování naší země a to zejména v zahraničně politických otázkách. Pro sociální demokraty, kteří přivedli tuto zemi do NATO a EU je nepředstavitelné, aby se vláda nechala vydírat komunisty. Prostě ČSSD bude i nadále hlídačem demokracie a podporovatelem našeho členství v EU a v Severoatlantické alianci.