František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2018 13:26:39 - kopito

Proč vám klesají preference?

Nemůžete to být pro vaši nečitelnost? Pro mě jste třeba dost nehomogenní strana - někteří z vás jsou liberálové, jiní zase kloní dost nalevo a někteří i hodně zostra (https://www.lidovky.cz/pirati-koketuji-s-radikalni-levici-dt4-/zpravy-domov.aspx). Působíte na mě tak trochu jako kdybyste spolkli všechnu moudrost světa, ale na přímí dotaz zde odpoví málokterý z vás. Já třeba občas navštívím i vaše stránky, ale kolik lidí myslíte, že má čas vše sledovat? Politici mají asistenty a aparát na to, aby je propagoval, ale lidi nemohou vše sledovat a většina z nich inklinuje jen k žhavým zprávám a moc věci nezkoumají do detailu. Takže i když o něčem informujete do dopodrobna, kolik lidí myslíte, že to tak dopodrobna sleduje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2018 11:08:08 - František Kopřiva
 Dobrý den,

ano, opravdu v posledním průzkumu měli Piráti méně než ve průzkumech předchozích, a asi by bylo hodně alibistické tvrdit že to je jenom statistická odchylka. Je pravda, že jsme v minulých měsících udělali pár přešlapů (Myslím, že není potřeba je vypisovat.), a bohužel jsem v době kde média hrají v politice větši roli než kdy jindy, a proto se oponenti takovýchto přešlapů chytají co jen mohou a snaží se z toho vymačkat co nejvíce špíny jde.

My jako Piráti nevlastníme ani média ani dostatek prostředků se tomu stoprocentně bránit, a proto bych věřil že minimálně část toho spadu je způsobena tím. Pravda, že se trochu jako nehomogenní můžeme zdát, ale spíše bych to řekl proto, že i ve straně dáváme hlas a možnost vyjádřit opozici protichůdným názorům. Nechci úplně osočovat ostatní strany, ale zdá se že minimálně někde to je tak, že předseda zavelí jak hlasovat a nic jiného se nesmí. V důležitých Pirátských tématech jako otevřenost, transparence, digitalizace a kontrola mocných se skoro vždy 100% shodneme, ale v tématech, která nejsou zas takový důležitý pilíř našeho programu (Vhodný příklad je třeba blížící se rovné manželství, nebo třeba v minulosti zahraniční mise, kde se kolega Vymazal zdržel.).

Nazývání spolku Diem 25 jako radikální levice mi přijde nesprávné. Ano, osoba Janise Varufakise je v mnoha věcech kontroverzní, ale zdá se nevalidní to vztahovat na celé desetitisícihlavé hnutí. Nazvat ho hnutím levicovým nebo moderní levicí je úplně v pořádku, ale ta radikalita tam vážně není. Diem je primárně o reformě Evropy k myšlenkám jako je právě třeba transparence, aby EU nebyla jen tajemný Brusel, ale aby i běžný občan mohl lehce vidět a porozumět procesům které tam probíhají. Může v nějakých citacích vytržených z kontextu znít, jakože se snaží o tvrdou drsnou eurofederaci, kde státy přestanou existovat, ale to jsou už jen desinformace oponentů.

Ano, samozřejmě, že v situaci, kdy někteří političtí oponenti doslova vlastní média a jiní mají za sebou sponzory mnohé milionáře, tak není lehké získat mediální prostor. Ale věříme, že právě kvalitní a upřímná prace si dokáže svoje místo vybojovat.