Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2018 12:19:33 - laco

Pan Poche - počátek či konec rozkladu ČSSD?

Advokát Jaroslav Ortman:"Vidím to tak, že rozklad sociální demokracie pokračuje a mám obavu, kde se zastaví. Jestliže pražská organizace žádá, aby si vybrala kandidáta na ministra zahraničních věcí, takže kraje budou rozhodovat o tom, kdo bude ministrem, je to v podstatě konec. V takovém případě by centrální vedení strany bylo k smíchu. Pokud by si jednotlivé regiony určovaly, kdo povede jaký resort, nepotřebují žádné vedení, mohou se rozdělit na jednotlivé krajské organizace a mohou se rozpustit. Já jsem byl v šoku, že je vůbec možné s takovým nehorázným požadavkem přijít. To je hniloba, ČSSD v podstatě vyhnívá zaživa. A pokud by ten rozklad pokračoval dál, tak to skončí jen rozpadem strany. Je třeba, aby vedení tomu udělalo přítrž." Jak Vy v této souvislosti hodnotíte neústupný požadavek p. Pocheho a pražské organizace ČSSD na obsazeni funkce ministra zahraničí v nově vzniklé vládě?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.07.2018 13:25:30 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Protože jsem nebyl u vyjednávání podpory současnému vedení strany, nemohu potvrdit a ani vyvrátit požadavky pražské ČSSD. Nicméně na základě mých dlouholetých zkušeností vím, že vždy se před sjezdem a volbou vyjednávalo s krajskými organizacemi ČSSD tak, aby jednotliví kandidáti získali podporu. Na tom nevidím nic špatného a dokonce bych neviděl nic na tom, aby se jednotlivé kraje či MO ČSSD mohly vyjádřit k jednotlivým kandidátům. Ovšem pak je rozhodnutí na vedení strany, zřejmě na předsednictvu ČSSD, kde má své zastoupení každá krajská organizace ČSSD. Sociální demokracie je demokratická strana, která autoritářsky nerozhoduje. A co se týče Miroslava Pocheho, tak se musím přiznat, že můj kandidát na ministra zahraničních věcí není. A pokud ani premiér, ani prezident, nejsou z jeho nominace nadšeni, pak ať proběhnou konzultace mezi vedením strany a jednotlivými kraji o nové nominaci či nominacích . A z tohoto širšího výběru nechť si P ČSSD vybere. Česká republika potřebuje plnohodnotného ministra zahraničí. To snad chápe každý politik i občan naší země.