Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2018 12:44:19 - Damph

Strana vs. europoslanci

Jaký je vlastně vztah mezi zájmy stran v ČR a zájmy europoslanců kteří reprezentují svou stranu? Nechápu jak, především co se týče TOP 09 a STAN, může strana tvrdit že je proti migračním kvótám a přitom její zástupci v europarlamentu hlasují pro kvóty či dokonce pro sankce za jejich neplnění. Myslíte že straně/jejímu předsedovi je jedno jak jeho europoslanci hlasují nebo to je možné použít jako ošálení svých voličů? Dostává pan Zahradil nebo pan Tošenovský instrukce jak hlasovat třeba v důležitých věcech aby nebyli ve velkém rozporu s programem ODS nebo je jim ponechána volnost v hlasování a v důležitých věcech mohou být následně pokáráni za to že se určitým hlasováním příliš odchýlili od Vašeho programu?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.07.2018 22:30:14 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den,děkuji za Váš dotaz. Nevím, jak to mají zařízené v ostatních stranách, ale europoslanci by měli hájit zájmy České republiky a občanů, které reprezentují a rozhodovat podle programu a ideových priorit stran, které zastupují. U nás je to tak, že pan europoslanec Zahradil je členem předsednictva ODS a zároveň se účastní např. i jednání českého poslaneckého klubu, kde některé věci diskutujeme. Nikdo jim ale nediktuje, jak mají hlasovat. Přišlo by mi nepředstavitelné, aby např. některý z europoslanců ODS podpořil hlasováním kvóty. Pokud je někdo součástí nějaké strany, která hájí své hodnoty a program, tak by se něco podobného stávat nemělo. Na druhou stranu to o těch stranách leccos vypovídá. Přeji pěkný den.