Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2018 11:19:08 - Krejčí J.

H-Systém

Když kauza vypukla, byl jsem ještě malé dítě a vůbec jsem se o to nezajímal. A mám pár poznámek a dotazů.
1) Jak je možné, že soud trval tak dlouho? Někde jsem četl, že se poškození soudí se státem. To stát nemůže jednat rychleji? Vždyť i řada politiků je na straně poškozených.
2) Co si myslíte o samotném rozsudku? Jaký by měl podle vás být?
3) Nebyla fatální chybou Klausova amnestie? Nepoškodila stovky lidí?
4) Chtít po někom, aby se do měsíce odstěhoval je hrozné. Navíc, když si za nemovitost 2x zaplatil. Na druhou stranu, jestli to chápu dobře, jsou ti ještě další poškození, co ani nebydlí, a ti čekají na to, až se domy prodají a oni budou moci být vyplaceni. A pokud se lidé nevystěhují – domy neprodají, nebude mít většina na úkor menšiny nic.
5) Nemohl by stát nebo soud zasáhnout a určit, za jakou cenu si majitelé mohou domy odkoupit, když se na tom strany spory nedokážou dohodnout? Nevyřešilo by to celou kauzu?
Děkuji. Krejčí

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.07.2018 12:52:07 - Radek Rozvoral
Dobrý den,
Kauza H-System je jedním z největších podvodů v dějinách ČR, po kterém zůstávají lidem, kteří byli napáleni, pouze oči pro pláč. Na celém případu je vidět, že i přes obrovské množství zákonů, které v České republice existují, je vymahatelnost práva pro obyčejné občany neskutečně tristní. Až žalostně trapná. Proto je třeba se zasadit o reformu soudního sytému. Naše hnutí SPD již delší dobu prosazuje vymahatelnou odpovědnost za práci soudců a časové omezení jejich mandátů, které by pravidelně obhajovali. Také je potřeba, aby se právní sytém co nejvíce zjednodušil, jelikož v dnešní době se v něm nevyznají ani někteří právníci, natož pak běžní občané.
Hezký zbytek dne.