Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.07.2018 12:18:55 - laco

Nazrála již doba?

Politolog Zdeněk Zbořil: „Možná že není daleko doba, kdy bude muset Parlament ČR rozhodnout o založení „Ústavu studia zločinů privatizace a restitucí první ČR“. Existuje archivní seznam (asi 7 tis. stran jen z let 1999–2000) soupisu událostí, které při prvním nahlédnutí se zdají mít trestně právní souvislosti. Tím by taková badatelská instituce mohla začít, a když dostane tolik peněz jako její ‚totalitní‘ předchůdce, budeme mít zase nejméně na dvacet let o zábavu postaráno.“ Jaký je Váš názor na zahájení šetření zločinných přesunů majetku v dobách malé a velké privatizace a činů spojených s odkláněním veřejných financí v rámci dotačních titulů? Nazrála již doba nebo ještě posečkáme?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.07.2018 19:15:15 - Ing. Antonín Seďa
 Podle mého názoru ,ale i dle platných zákonů ,je již pět minut po dvanácté . Také prezident Václav Klaus se podepsal na nemožnosti řadu kauz vyšetřit. Nehledě na čas ,který od té doby uběhl. Takže já jsem spíše pesimista,protože tehdy platilo,že se zhaslo a právo taháte za konec provazu. Osobně bych byl rád ,pokud by se kauzy podařilo vyšetřit . Ale na základě mých zkušeností jsem skeptický a nevěřím ,že by nějaký ústav či úřad něčemu napomohl. Pouze bude využit k politickému bojí,tak jako to bylo v případě Ústavu pro studium totalitních režimů.