Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2018 12:38:05 - laco

Totální pesticid současné doby - politik, likviduje všechno

Uznávaný biolog Ziegler: "Zničili jsme výchovu dětí, zničili jsme rozmanitost přírody i hospodářství. A teď se divíme, že není voda". Co ještě vy, současní politici, hodláte zlikvidovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2018 6:11:15 - Ing. Antonín Seďa
Český národ vždy musí najít viníka a v našich zemích to vždy byli, jsou a budou politici. Pan Ziegler zapomíná na to, že lidé voliči rozhodují, kdo za ně vykonává věci veřejné. A o tom rozhodují i ti, kteří se neráčí k volebním urnám dostavit. Dále, pokud se buduje občanská společnost, pak svoji roli a to ne nevýznamnou, sehrávají sdělovací prostředky a také neziskový sektor. Takže zodpovědnost je na všech občanech České republiky. A je třeba zdůraznit, že politici na různých úrovních mají rozličnou odpovědnost. Souhlasím, že školství je v problémech, na straně druhé zde sehrává významnou roli obce, kraje a Univerzity, které mají velkou samostatnost, ale i zodpovědnost. A opět jsou zde občané, kteří by měli podporovat kvalitní školy. Ale jak se ukazuje, pokud se za peníze dá koupit vzdělání - tituly, pak se podporují ty špatné školy. Takže opět zodpovědnost všech. Politik je zde od toho, aby navrhoval pravidla jednání a chování, nikoliv morálku. Tady by měli jít politici příkladem a pokud tomu tak není, pak by je voliči neměli volit jako své zástupce. A především a to je to nejdůležitější, občané by se měli více zajímat nejen o politiku jako "polis", věci veřejné, ale i o životní prostředí, ve kterém žijí, o to co nakupují a v jaké kvalitě a také by měli aktivně vstupovat do společenského života v obci. Dnes je moderní mít peníze a to některým k životu stačí. Pak se nedivme, v jakém stavu se celá naše společnost nachází. A politici jsou pouze její nedílnou součástí.