Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2018 19:06:30 - Míla K.

zahraniční mise

Dobrý den, může profesionální voják odmítnout jet na zahraniční misi do určité země, nebo je to jeho povinnost, když je vojákem? A je povolání vojáka slučitelné s rodiným životem? Ze tří zesnulých měl dítě jen jeden. Nejsou na profesionální vojáky kladeny až moc velké požadavky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.08.2018 5:59:08 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotazy. Ano, voják může odmítnout jet na zahraniční misi, například z rodinných důvodů. Nicméně těchto odmítnutí je docela málo. A to nejen z důvodu prestiže mezi samotnými vojáky, ale také z důvodu možného kariérního růstu a získaných zkušeností. Ty z misí nelze nahradit žádným vojenským cvičením. Je dobře, když jsou na profesionální vojáky kladeny velké požadavky, a to jak odborné, tak zejména fyzické, psychické i morální. Vždyť právě tyto požadavky ověřené praxí často zachraňují zdraví a životy samotných vojáků. Takže já osobně nejsem příznivcem rozvolňování těchto požadavků. Vojáci si uvědomují, že povolání profesionála vyžaduje nasazení a má specifické požadavky. A jejich rodiny si to také uvědomují. I když to mají v mnohém velmi těžké.