Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.08.2018 8:53:02 - Otakar Fink

K té zodpovědnosti potřetí - a naposledy

Pane Seďo,
tak ještě jednou. V odpovědi tazateli osvaldovi (15. 8. 2018) jste na konto KSČM prohlásil, že „zodpovědnost nechce přijmout, ale prebendy a prospěch z podpory vlády chce“. Tudíž jsem se zeptal, zda jsem správně rozuměl, zda myslíte vládní zodpovědnost, a jestli vaše strana nebo nějaká jiná nabízely KSČM účast ve vládě. Z vaší odpovědi (16. 8.) bylo patrné, že myslíte zodpovědnost vůči voličům a České republice, že je samozřejmé, že ČSSD ani nikdo jiný komunistům účast ve vládě nenabízel. A ejhle, ve své odpovědi na můj druhý dotaz uvádíte (19. 8.), že ano, že vaše věta měla znamenat, že KSČM nemá odvahu přijmout vládní odpovědnost. Nepřipadají vám tyto kolotoče, tyto hry se slovíčky, trošku zvláštní? A nehodné dospělých lidí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2018 11:10:59 - Ing. Antonín Seďa
 Ne to nejsou kolotoče, ale pravda. Takže ještě jednou. ČSSD nenabízela komunistům účast ve vládě a za ANO 2011 opravdu nemohu a nechci mluvit. Takže z toho plyne, že komunisté nebudou mít vládní odpovědnost, ale na straně druhé prebendy a podíl na moci. Má druhá odpověď se týkala obecné otázky, jaká je odpovědnost politické strany zastoupené v parlamentu. A tady jsem uváděl příklad Francie a Velké Británie, kdy komunisté byli ve vládě a také skončili. A to je dle mého názoru důvod, proč KSČM neusiluje o vládní odpovědnost. To ovšem neznamená, že nemá svoji odpovědnost vůči svým voličům a České republice. Takže mé odpovědi rozdělte do dvou. Ta první odpovídala na dotaz Osvaldovi. ta druhá reagovala na váš poddotaz, kolem vládní odpovědnosti. Doufám, že jsme se již pochopili.