Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.08.2018 15:12:43 - laco

Bude jen u slovnebo přijdou i činy?

Izraelský občan Jakov Kedmi, bývalý to šéf jedné z výzvědných služeb Izraele, prohlásil, že pokud chce někdo jakkoli bojovat proti komunizmu, musí v prvé řadě zlikvidovat současné vedení komunistické Číny a komunizmus v Číně. Vy, jako člověk, který bojuje proti bývalé KSČ a současné KSČM v tomto směru připravujete nebo hodláte vyvíjet aktivity nějaké s cílem svržení komunistického režimu v Číně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.08.2018 6:14:03 - Ing. Antonín Seďa
 A kde jste vzal tvrzení, že bojuji proti KSČ a KSČM? Za prvé KSČ již neexistuje a proti ní máme zákony. Její nástupkyně KSČM je pro mne politickým soupeřem a nikoliv nepřítelem. A pokud se týká Číny, tak jsme jako poslanec byl členem parlamentní skupiny ČR-Čína a měl jsem možnost se setkat s čínskými delegacemi a podnikateli. Pro mne , jako demokrata, je jasné, že v ČLR jsou často porušována lidská práva, ale ruku na srdce, v ojedinělých případech se to děje i u nás. A to nemluvím o jiných velmocech. Takže na Vaši otázku odpovídám, že nikoliv, nejsem z těch, kteří by připravovali či se účastnili nějakých aktivit na svržení komunistického režimu v Číně. Osobně si myslím, že nastane doba, kdy se tento režim zničí sám a bude nahrazen jinou formou. Do té doby je důležitá spolupráce, a to nejen na hospodářské úrovni, ale i na té politické. Včera jsme byl zapálit svíčku k připomenutí 50. výročí okupace Československa. A musím říci, že je třeba neustále připomínat hrůzy dějin. A týká se to i dějin novodobých, protože člověk zapomíná. Ano, v životě lidském je to v pořádku, že zapomíná na rodinné či osobní tragédie. Ale národ by zapomínat neměl. Pokud národ nemá historickou paměť, pak nemá nárok na další žití. A od toho, aby národ paměť neztratil, je třeba informovat mladou generaci a nenechat se zlomit různými fake news či popírači historie. Tu by měli popisovat historici a nikoliv politici.