Bc. Jan Pošvář

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2018 7:52:39 - Damph

6 z 10 znásilnění ve Švédsku Neevropani

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/481291-sesti-z-deseti-znasilneni-se-ve-svedsku-dopustili-muzi-narozeni-mimo-evropu.html. Nemyslíte že liberalismus s jakým Piráti ke všemu přistupují, tedy i k migraci, je špatný? Stojí Vám to za ohrožení našich žen?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.08.2018 12:33:41 - Bc. Jan Pošvář

Dobrý den,

prosazujeme racionální přístup k migraci. Nejsme žádnými zastánci nelegální migrace, ani přerozdělování prostřednictvím kvót. Nesouhlasíme zcela s politikou Evropské unie. Zároveň ale platí, že nejsme ve své politice destruktivní a vidíme příležitost v reformách Evropské unie.

Upozorňuji, že nelze hledat přímou souvislost mezi migrací a počtem znásilnění žen. Právě v době migrační krize došlo k poklesu o 12 % a tato konkrétní statistika se týká jen proběhlých soudních sporů. Švédové neevidují podrobnosti o případech, které neskončí u soudu. S takovými daty nelze moc dobře pracovat.

Co je ale faktem, že co se týče Švédska, je to do počtu sexuálních trestných činů čtvrtá nejhorší země v Evropě. Bohužel, nejsme na tom o tolik lépe a Česká republika se v této statistice umístila na 14. pozici, sousedi z Polska dokonce na 6. místě. 

Svému okolí často vysvětluji, že řešením není nic jiného, než vlastní sebeobrana. I v sebelepší společnosti dochází k těmto činům a není nic horšího, než když se člověk neumí takovému útoku ubránit. 

S pozdravem
Jan Pošvář