Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2018 19:26:03 - sigamore

memento k zářijovým událostem roku 1938 a březnovým odálostem k roku 1939

Ze zájmem jsem si přečetl vaše memento k srpnu 1968. Jaksi jsem nepostřehl vaše memnto k výše uvedeným událostem.A věřte, že po vašem oslovení sudetských němců " milí krajané" důsledně sleduji jak se k těmto výročím stavíte a angažujete.Můžete svoji angažovanost připomenout.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2018 12:43:20 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli. Připomínám, že letos uplyne již 80 let od podpisu potupného Mnichovského diktátu. Z toho vyplývá, že ti českoslovenští Němci, kteří tuto hanebnost vítali, jsou již dávno po smrti. A jejich potomci, ti tehdy nejmladší, jsou dnes mezi 80. - 90. a nemají tedy žádný osobní podíl na těchto věcech. Dovolím si říci, že dnes už žádní tzv. "sudetští Němci" neexistují, protože prostě vymřeli.Potomci bývalých německy hovořících obyvatel Československa jsou povětšinou občany SRN, státu, který se dokázal s temnou minulostí nacismu obdivuhodně vyrovnat. Nikdy jsem se nesetkal s nikým, kdo by jen náznakem zločiny nacismu obhajoval nebo jen relativizoval. V Německu je to totiž trestné.Lidi, kteří se v naší zemi narodili, pokládám za krajany a nevidím na tom nic nelogického. Sám pocházím z židovské rodiny, kterou zločiny nacismu zasáhly opravdu citelně. Zabývám se těmito otázkami dlouho a zevrubně. Věřte mi, že velmi dobře vím, co říkám a proč to říkám, mám to dobře podložené.Nacismus je obrovské zlo, které bylo po právu poraženo a potrestáno. Ale bylo také nemálo Němců, kteří proti němu bojovali. A na to se také nesmí zapomínat. Pokud čtete moje projevy a texty, tak z nich vidíte, že se snažím o objektivitu a hledání pravdy, "padni, komu padni".