Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2018 17:39:12 - laco

Co ty děti?

Stanislav Křeček, zástupce ombudsmanky: „Četl jsem požadavek jedné učitelky, aby televize ze seriálu Chalupáři odstranila některé scény, neboť ona ve škole učí, jak se za normalizace žilo na venkově zle, ale děti pak v televizi vidí, že se jim žilo celkem dobře, měli dokonce svá auta a jezdili do divadel, což by si, mimochodem, asi dnes již dovolit nemohli.“ A jak se na tento problém díváte Vy. Neměly by se přestat vysílat filmy a seriály z dob reálného socializmu? Co ty děti, jak si to pak mají srovnat v hlavě? My, starší, co jsme žili a studovali za reálného socializmu, to máme v hlavách převážně srovnané.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2018 6:25:08 - Ing. Antonín Seďa
 Já jsem studoval a pracoval a hlavně žil za reálného socialismu také. Musím přiznat, že se mi nelíbí ideologické srovnávání, protože žádný režim není pouze bílý či černý. Ale paní učitelku vůbec nechápu, protože ona si zřejmě plete učební osnovy. Nejde o to dnes zdůrazňovat komerční způsob života. Ty odlišnosti obou režimů jsou na politické a morální úrovni. Tak jako v rozdílu životní úrovně. Takže pokud se paní učitelce nelíbí Chalupáři, což je veskrze zábavní seriál, pak ať se na něj nedívá. Ale zato by se měla zaměřit vysvětlovat dětem pozitiva demokratické společnosti, měla by zdůraznit získané svobody i možnosti jedinců. Ale také větší odpovědnost. Těch příkladů, že se zlepšilo životní prostředí a zejména životní úroveň na venkově je bezpočet. A to, že v některých vesnicích neexistují veřejné služby je odpovědností starosty a místních zastupitelů. O tom by paní učitelka měla učit naše děti a vnuky.