Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.08.2018 23:44:30 - Campanulla

Milí krajané,

Dobrý den. Potomky sudetských Němců , o kterých tvrdíte, že se starými Sudeťáky nemají nic společného ( a tudíž v podstatě ani s naší zemí) ,nazýváte krajany.Zajíždíte obdobně i na Ukrajinu na Volyn mezi volyňské Čechy\ nebo na Podkarpatskou Rus, která bývala součástí Československa? Také tamější obyvatele označujete za milé krajany? A když už jsme u Ukrajiny. Co míníte:o ukrajinské toleranci uctívačů fačismu, kteří tam. jak se říká, jedo na plné obrátky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.08.2018 13:19:52 - Mgr. Daniel Herman
Samozřejmě, že na Ukrajině jsem byl několikrát, jako v mnoha dalších zemích. Úzce jsem spolupracoval s ukrajinskými archivy, zúčastnil jsem se několika kulturních akcí, navštívil jsem památníky stalinských represí, podepisoval jsem dohodu o kulturní spolupráci mezi ČR a Ukrajinou, přejmenovával jsem jednu z hlavním ulic v Kyjevě na ulici Václava Havla. S žádnými "uctívači fašismu" jsem se tam nikdy nesetkal. Nevím, s jakými kruhy se stýkáte vy, ale já se s fašisty v žádném případě nestýkám nikde na světě, protože tento odporný a zločinný systém odmítám.